top of page
Search
  • Writer's pictureZorica Obradovic

Metod otpuštanja potisnutih (zarobljenih) emocija iz sebe


Oslobađanje potisnutih emocija iz tela je dugotrajan proces i završava se onda kada naučimo da NE zadržavamo osećanja. Proces bi bio sledeći: doživimo ih, naučimo osećaje i ubrzo nakon toga otpustimo emocije.

Međutim, eonima smo vaspitavani suprotno tome pa je veoma je teško promeniti takve programe. Što ne znači da je nemoguće.

Da se podsetimo, ako nakon 20min i dalje razmišljamo o nekom događaju – onda je sigurno da smo ostavili makar jedan osećaj iz te situacije zarobljen u svom telu. Ne znači da su samo negativna osećanja u pitanju, mogu biti i pozitivna. Pogledajte video na mom Youtube kanalu sa vise informacija o tome kako potisnute emocije stvaraju blokade i bolesti:

Koristeći tehnike energetskog lečenja (predlažem Emocionalni kod, Teta Isceljenje (ThetaHealing), Isceljivanje energije Aure) moguće je veoma brzo i bezbolno otpustiti takve emocije. Kažem bezbolno jer u slučajevima teških trauma mnogi ljudi nisu u stanju niti žele da se sećaju i prolaze ponovo kroz bolne trenutke. Tada se preporučuju ove tehnike isceljenja da bi proces protekao sa što manje bola i naravno veoma brzo.


Ukoliko se ne osećate prijatno da neko radi na vašoj energiji možete i sami da se oslobodite potisnute teške emocije iz svog tela, sledećom metodom.


Sedite sami sa sobom. Recite svom egu da ostane sa strane i da se ne meša u proces. Vratite se u scene određenog događaja odakle su se izrodile jake emocije, ali ne kao glavna uloga već kao posmatrač. Pogledajte situaciju sa svih strana. Ako ste bili u sukobu sa nekom osobom pogledajte na situaciju i iz njihovog ugla. Budite objektivni. Budite posmatrač celokupnog događaja i samo to. Posmatrajte i sebe. Ne osvrćite se na teške emocije ne dajte im da vas ometaju. Krenite od početka događaja. Osvrnite se i na pozadinu, pogledajte šta se dešava sa glavnim glumcima van scene.

Onda kada shvatite suštinu svega, osetićete olakšanje i nećete više imati potrebu da zadržavate teške osećaje. Tada ih je lako otpustiti.

Sve ovo možete i na glas da izgovarate, držite papir i olovku ispred sebe, zapisujte. Budite skoncentrisani, uporni, istrajni i imaćete divne rezultate.

Vi posedujete svu moć da pomognete sebi .


Ukoliko odradite ovaj proces bez učestvovanja vašeg Ega onda ćete sigurno videti pravu situaciju. Shvatićete zašto i kako se nešto desilo i zašto i dalje nosite u sebi teške emocije. Samo u tom slučaju ćete biti u stanju da veoma lako i brzo otpustite neku jaku emociju koja vas muči na psihofizičkom nivou.


Ovo je predivan proces kojim se oslobađamo krivice, zameranja, gorčine, bola. Kada shvatimo ZAŠTO onda smo u stanju da otpustimo, u stvari da zaista iskreno oprostimo i sebi i drugima.

 

Zorica Obradović, Holistički Terapeut

 

 



65 views

Recent Posts

See All
bottom of page